Om Ciclone

Garelli är äntligen tillbaka på den svenska marknaden efter 30 år med Ciclone!

Ciclone är en retromodern version av ikonen Ciclone 5V, så klart med en kraftfull elektrisk drivlina. Löstagbart batteri och en räckvidd på upp till 120 km gör Ciclone till en snygg, praktisk och utsläppsfri vardagskamrat.

Det italienska mopedmärket grundades 1919 av Adalberto Garelli och var oerhört framgångsrikt på racerbanorna där de vann flera VM-titlar. Nostalgikern kommer kanske ihåg att senast det gick att köpa en ny Garelli-moped i Sverige var i slutet  80-talet: Garelli Gary Uno.

Med Ciclone hyllar Garelli sitt 100-åriga arv av mopedtillverkning. Ciclone är en helt nydesignad retromodell av klassikern Ciclone 5V fast med en miljövänlig elektrisk drivlina. Den finns i flera utföranden som Scout, Dark, Metal, Passion, Sport och Sic 58 (en hyllning till Moto-GP-föraren Marco Simoncelli).

Ciclone har komponenter som man annars bara ser på större motorcyklar: Uppochnedvänd teleskopgaffel, enkelsving med ställbar monoshock-fjädring; 220 mm hydrauliska bromsar med 220 mm skivor och perfekt doserbarhet; en stabil aluminiumram designad med en låg tyngdpunkt för optimal prestanda och körglädje.

Med sin kraftiga motor på 2 kW och hela 120 Nm hänger du med perfekt i stadstrafiken. Kör du långa sträckor kan du vila handleden genom att aktivera farthållaren.

Rejäla hydrauliska skivbromsar på fram- och bakhjul ser till att bromssträckan blir så kort som möjligt.

För att förlänga räckvidden är Ciclone utrustad med så kallad bromskraftsåtervinning. Genom att aktivera bromsen lätt används motorn som en generator som laddar batteriet. Perfekt i nedförsbackar, vid medvind eller när du bara har gasat för mycket på väg till nästa rödljus. 

En varning är på sin plats: Ciclone är starkt beroendeframkallande!